Hírlevél

Facebook like

Kategóriák

TOP termékek

Termékajánló

Összehasonlítás

Látogató számláló

0
2
9
2
2
0
0

Házhozszállítás

GLS futár árkalkuláció | BestPosta    Magyar Posta Zrt. - MPL Europe Standard

 

MPL Csomagautomata » Webshop ABC     Belföldi csomagfeladás gyorsan és olcsón - FOXPOST

Partnereink

Tanúsítvány

SSL Certificate

Hírek

2022.03.25 18:48
Teniszütő éves karbantartása, időszakos csere ciklusa

A teniszben dolgozók nagyrészt egyetértenek abban hogy a mai ütő keretek amelyek üvegszál, karbon, grafit alapanyaggal kerülnek gyártásba szinte elnyűhetetlenek. Bár itt meg kell jegyezni azt , hogy gyártás során ezeket az anyagokat valamilyen flexibilis, rugalmas gyanta vagy ragasztó tartja össze, amely viszont könnyebben, idővel elhasználódhat.

Az ütő elhasználódási mértékéhez nagyban hozzájárul az ütő keret húrozásának mennyisége és a játékos általi használat mértéke és annak speciális besorolása, klub, profi vagy amatőr szintű használata .Egy magasabb húrozási érték és intenzív használat nagyban befolyásolja a keretek élettartamát és annak rugalmasságának fokozatos változását  . Egy ennél kevesebb erőkifejtéssel és ritkábban használt ütő használati ciklusa jelentősen meg hosszabbodik.

A keretek használhatóságát több dologgal is tudjuk növelni , amely a rendszeres használat komfortját is növeli. Legalább évente cserélendő az alap markolat, és a rendszeres overgrip csere is javítja a játékos komfortérzetét. A húrozást, akkor is ha a húr nem szakad,  ajánlatos ciklusonként cserélni. Ebben mindig a használati ciklus és intenzitás a meghatároz tényező. esetenként hosszabb idő távlatában fontos lehet a használt modell húrvezető cseréje, ez csak a Tour vagy profi besorolású ütőkre jellemző. Ezek, a csak egy bizonyos ideig beszerezhető kiegészítők, sajnos hosszabb távon meghatározhatják az aktuális ütő cseréjét.

Az általánosan elfogadott elv egy szabadidő játékosnál 3-4 évente javasolt az ütő cseréje. A legtöbb játékos alap játéka ezen időtartama alatt megváltozik, ezért javasolt a kialakult stílushoz egy új keret beszerzése.

Webáruház készítés